Agenda of 3rd TAC meeting, 2017

Date: 6-8 February, 2017 Place: MITA NN Hall, B1F of MITA NN Building, Minato-ku, Tokyo Japan

Objectives of 3rd TAC:

- 1) Confirming 'terms of reference' and review points for NEA review
- 2) Confirming whether NUMO is ready to apply for NEA review on March
- 3) Clarifying points to be improved before start of NEA review

	Contents	Speakers	Schedule	
Day 1	Block 1 Introduction & goals		9:30-10:10	
6 th Feb	1. Welcome address	1. S. Kondo (NUMO)	10 min	
		T. Sasaki (TAC)	5 min	
	2. Objectives of TAC meeting (incl. logistics)	2. T. Fujiyama (NUMO)	25 min	
	Block 2 Progress since 2 nd TAC and reviews of summary in English			
	Chairs: Sasaki-sensei and Ian			
	2.1 Safety strategy (Chapters 1 & 2)	T. Fujiyama (NUMO)	10:10-11:00	
	Integration of review comments from participants			
	Discussion and wrap-up			
	Break		15 min	
	2.2 Site characterization (Chapter 3)	K. Ota (NUMO)	11:15-12:15	
	Integration of review comments from participants			
	Discussion and wrap-up			
	Lunch		60 min	
	2.3 Repository design (Chapter 4)	Y. Yamamoto (NUMO)	13:15-15:00	
	Progress after 2 nd TAC suggestions			
	Integration of review comments from participants			
	Discussion and wrap-up			
	Break		15 min	
	2.4 Pre-closure safety assessment (Chapter 5)	K. Yamashina (NUMO)	15:15-16:45	
	Progress after 2 nd TAC suggestions			
	Integration of review comments from participants			
	Discussion and wrap-up			
	Buffet reception (12F NUMO)		17:30-	
Day 2	2.5 Long-term safety assessment	K. Fujisaki (NUMO)	9:00-9:30	
7 th of Feb	(1) Basic framework and systematic methodology of safety assessment			
	(2) Scenario development and setting of calculation cases	K. Fujisaki (NUMO)	9:30-10:45	
	Coffee Break		15 min	
	(3) Performance assessment model	K. Ishida (NUMO)	11:00-12:00	
	Lunch		60 min.	
	(4) Calculation of 'likely scenario' and 'less-likely scenarios'	K. Ishida (NUMO)	13:00-14:00	
	(5) Calculation of 'very unlikely scenario'	K. Ishida (NUMO)	14:00-14:30	
	Break		15 min	
	(6) Calculation of 'human intrusion scenario'	K. Ishida (NUMO)	14:45-15:15	
	(7) Summary and R&D needs	K. Fujisaki (NUMO)	15:15-16:15	
	Break		15 min	
	2.6 Synthesis of the safety case	T. Fujiyama (NUMO)	16:30-17:30	

	Overview of chapter 7			
	Discussion and wrap-up			
Day 3	Block 3 NEA review plans			
8 th of Feb	Introduction of the 'terms of reference'	S. Suzuki (NUMO)	9:00-10:00	
	Suggestions based on overseas experience			
	Other input (content, approach and timing)			
	Block 4 TAC closed session and wrap up			
	4.1 TAC closed session	All TAC members	10:00-12:00	
	Lunch		60 min	
	4.2 Summary of TAC key observations	T. Sasaki & I. McKinley	13:00-13:30	
		(TAC)		
	4.3 Discussion and actions	All	13:30-13:45	
	4.4 Wrap-up admin, date of next meetings	T. Fujiyama (NUMO)	13:45-14:00	
	\cdot Date of 4th TAC and a tentative date for 5th TAC			